maanantai 15. kesäkuuta 2015

Mukavien juttujen postaus

Nyt vihdoin pitäisi muun elämän kiireiden helpottaa ja tiedossa on monta mukavaa juttua. Hyvä niin, koska akkujen latailu kivoilla asioilla on tällä hetkellä enemmän kuin tarpeen! Tässäpä muutama mukava mennyt, nykyinen tai tuleva juttu koirahommiin liittyen näin ens alkuun piristämään sadepäivää.

 • Tehtiin Lumolle jokin aika sitten pitkästä aikaa kunnon riistatreeni variksella. Sujui ihan huipusti! Haasteena on ollut ikävä tapa ravistella riistaa kun kierrokset nousee. Nyt ei edes meinannut, jee! Palautuksen tipautti mun jalkoihin, mutta sitä nyt ehditään hioa. Treenin kulku oli vaiheittainen: sai hakea ruudusta yhden etukäteen piilotetun damin -> hiukan pitoharjoituksia variksella paikallaan hihnassa -> puolen tunnin metsälenkki -> variksen haku samaisesta ruudusta (vietiin Lumon näkemättä taas ettei kuumu heitosta). Alkuharjoitukset selvästi pohjustivat viimeistä, joten ehkä meikäläinenkin alkaa päästä jyvälle sopivista tavoista opettaa Lumolle näitä noutohommia.
 • Lumon varalle on suunniteltu kesälle kaikenlaista kivaa. Möllitaipparit on ensi viikolla ja Oulun KV-näyttelyyn se on ilmoitettu kummallekin päivälle. Tokon treenaaminen on edelleenkin jäänyt vähiin muiden kiireiden takia, joten katsotaan nyt ehditäänkö kesän aikana kokeisiin. Jos ei, niin sitten myöhemmin, ehtiihän sitä. Verijälkeä pitäisi myös vetää kesän aikana molemmille koirille. 
 •  Kiira on rauhoittunut kummasti jänisten ohituksissa hihnalenkeillä. Jänöjä näkyy paljon ja aiemmin vanharouva on mennyt niistä hirveään kiihkoon ja transsiin. :D Mitä lie tapahtunut kun nyt se vain katselee haikeana kun ei pääse ajojahtiin. Isäntä väittää kouluttaneensa sille tämän...
 • Käytiin viime viikolla mökillä ja pian päästään uudelleen. <3  Kameraa en paljon ehtinyt ulkoiluttaa kun tehtiin pihahommia ynnä muuta. Hetken jaksoin räpsiä, mutta koirat ei olleet poseeraustuulella, vaan ilmeet tätä laatua:

Sentään yhdet suht edustuskelpoiset räpsyt sain kummastakin.8 kommenttia:

 1. Hehe, meilläkin mies kuulemma on opettanut uusia juttuja (haukkumattomuutta jne) pojille, kun oon töissä.... Mitenhän on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmiömäisiä koirakuiskaajia selvästi kumpikin! ;D

   Poista
 2. en nyt tiedä onko mitään järkeä kysyä tätä täällä mutta meillä on 7kk perroneiti joka ei hirveesti tykkää vedestä. vähän tykkää tassulla lätsytellä jos ei oo muuta mielenkiintosta ja suihkusta se ei myöskään kovin paljon tykkää. miten oot saanut kiiran tai lumon totutettua vetee/uimiseen vai onko ne vaan ite menneet. en tiedä miten sais neitokaista totutettua uimiseen oisko sulla vinkkejä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Teidän perrolainen on vielä niin nuori, että nou hätä tuon uimattomuuden kanssa. :) Meillä kumpikaan koira ei nauti suihkusta ja uiminenkin on aluksi ollut vähän jännää. Tällä hetkellä Kiira menee uimaan jos sille jotain haettavaa sinne heitetään, Lumo taas saattaa käydä pikkukiekkoja itsekseenkin ja jos jotain saa vedestä noutaa niin loikkaa vaikka laiturilta. Ehdottaisin uimatreeneiksi paljon rentoa oleskelua rannalla omaan tahtiin ja kivan lelun hakemista vedestä. Lelua voi haetuttaa aluksi ihan matalalta niin ettei koiran tarvitse edes uida. Tärkeetä on, että touhu pysyy koiralle mukavana ja edetään pikkuhiljaa ja rennosti. :) Alkuun voi vaikka itse kahlata koiran kanssa viemään lelua veteen. Mukavia uintikelejä! :)

   Poista
  2. Okei paljon kiitoksia vinkeistä! :)

   Poista
  3. Eipä kestä! Toivottavasti on jotain apua. :)

   Poista
 3. Hei,
  kiinnostaako tilata banneri? --> www.jellonat.blogspot.fi
  ihana blogi ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tällä hetkellä tämänhetkinen banneri saa olla vielä. Kiitos kuitenkin tarjouksesta ja kiva kun eksyit meidän blogiin! :)

   Poista