maanantai 17. marraskuuta 2014

Tokoa taas

Voi olla, että päivitykset ovat jonkin aikaa nyt melkoisen tokopainotteisia. Hirveästi muuta jännää ei hetkeen ole tiedossa. Ulkona on niin pimeää koko ajan, että kuviakaan en mene lupailemaan ihan heti. Tavoitteena olisi kuitenkin saada Lumon tokoiluista jonkinlaista videopätkää laitettua. Vinkkejä miten videoita on järkevintä blogiin laittaa? Vievätkö bloggeriin ladattuna liikaa tilaa? Mitä muita vaihtoehtoja on?

Hetki sitten tultiin hallilta treeneistä Lumperon kanssa. Sen kanssa en ole varmaan kertaakaan lähtenyt tokotreeneistä pahalla mielellä, tai kokenut että treenit ois olleet huonot. Se on niin mukava tokokaveri! Tällaista harrastamisen kuuluu parhaimmillaan ollakin, että treeneistä lähtee tyytyväisenä ja seuraavaa kertaa odottaen.

Etukäteen päätin pääteemaksi seuraamisen. Olen jotenkin arkaillut sitä opettaa ja kokenut sen hankalaksi Lumon kanssa. Kuitenkin yhtäkkiä homma toimi tosi kivasti. Kuka lie koiraa tässä välissä opettanut? Imuttamalla opetettu tiivis ja suora paikka seuruussa on jäänyt vihdoin Lumolle lihasmuistiin ja nyt namikättä voi nostaa jo taskun korkeudelle, eikä siellä tarvi namiakaan enää olla valmiina. Naksuttimella vahvistan hyvää suoritusta. Nyt hiljalleen aletaan pidentämään pätkiä ja tekemään käännöksiä liikkeessä. Paikallaan niitä on jo hieman tehty.

Liikkeestä maahanmenoa tehtiin niin, että koira kulki mukana vähän epämääräisellä "tule" käskyllä, koska en halunnut seuraamista hinkata samaan aikaan kuin harjoittelee maahanmenoa. Tämä ei muuta vaadi kuin toistoja varmuuden saavuttamiseksi ja varsinaiseen seuraamiseen liittämisen kunhan siinä ensin edistytään erikseen. Muutama luoksetulo tehtiin myös ja niissä ei ongelmaa. Käytin naksutinta oikeastaan kaikessa merkkaamaan oikeaa toimintaa. Paikkamakuuta tehtiin porukalla ja kävin välillä palkkaamassa. Hyvin pysyi, vaikka pää välillä pyörii jos ympärillä tapahtuu.

Lopuksi vielä hiukan näyttelyjuoksutusta ja -seisotusta, joihin saatiin hyviä vinkkejä! Liikkuu kuulemma tosi kivasti. Täytyy yrittää olla puhumatta sille juoksuttaessa, jotta ei käänny katsomaan vaan menee suoraan. Seisottaessa täytyy varoa laittamasta takajalkoja liian taakse. Kauheasti ei tarvi kuulemma edes asetella, kun asettelee itse itsensä niin hyvin.

1 kommentti: