perjantai 12. joulukuuta 2014

Kuvahaaste

Vaikka usein suhtaudun hieman ynseästi kaikenlaisia netissä kiertäviä haasteita kohtaan, niin kuvahaasteet ovat usein kuitenkin kivoja. Alman haastamana osallistun nyt kuvahaasteeseen, jonka ohjeistus oli seuraava:

Idea: Kuvahaasteen ideana on laittaa 1-2 kuvaa ennalta määrättyihin kategorioihin. Sen jälkeen kirjoitat pienen perustelun/kuvatekstin miksi valitsit juuri kyseisen kuvan. Oman lemmikin täytyy esiintyä jokaisessa kuvassa tavalla tai toisella. Tarkoituksena ei ole ottaa uutta kuvaa, vaan kaivaa esiin juurikin niitä vanhoja. Haasteen jälkeen haasta uusi bloggaaja mukaan. Kategoriat: paras yhteiskuva, treenaamassa, kisaamassa, paras kesäkuva, paras talvikuva, tunnelmallisin kuva, hassuin ilme, lomalla, töissä, tihutöissä ja toinen identiteetti.

Vuosi sitten läppärini joutui hetkeksi jonkinlaisen työuupumuksen valtaan, minkä myötä hävisi iso osa rakkaista kuvista. Kone selvisi uupumuksestaan ja rupesi taas toimimaan, mutta ammattiauttajatkaan eivät pystyneet kuvia saamaan enää takaisin. Tämän haasteen kuvia kootessa harmitti, sillä mieleen tuli pari kivaa otosta noista kadonneista, jotka olisivat tähän sopineet. Ei voi mitään, ja onneksi kuvia jäi paljon talteenkin ja lisää on räpsitty ahkerasti. Pitkään lukuisia kuvakansioita tongittuani onnistuin valitsemaan seuraavat otokset. Osa on ehkä aiemmin ollut jo esillä täällä blogissa tai muualla, mutta jospa se ei kenenkään maailmaa kaada.


Paras yhteiskuva:



mä kuva on paras yhteiskuva siksi, että tähän sisältyy paljon tunnearvoa. Ensinnäkin se on ainoita (kuvien katoamisen jäljiltä säilyneitä) yhteiskuvia koirista Lumon pentuajalta. Toiseksi, kuten oli odotettua, Kiira ei mitenkään automaattisesti hyväksynyt Lumoa sen tullessa meille. Olin suunnattoman onnellinen, kun Kiira vihdoin alkoi sietää ja jopa pitää Lumosta. :)


Treenaamassa:


Lumo taipparitreeneissä viime kesänä. Puitteet oli mahtavat: sää suosi ja maisemia kelpasi katsella.


Löytyipä vielä tällainenkin! Kiira treenaa näyttelykäyttäytymistä pentuna tuolloisella kotipihallamme. Tämä tähän siksi, että Kirppu on tässä vaan niin söppänä. :)


Kisaamassa:


Lumo Muurolan näyttelyssä. Kisoja kai ne näyttelytkin on...


Kiira ja MEJÄ-kokeen luokkavoitto (tulos AVO3). Ainakin tähän mennessä Kiiran ainoa virallinen koe näyttelyiden lisäksi. Toivon mukaan ensi kesänä MEJÄ-ura jatkuu.


Paras kesäkuva:



Kesä ja uiminen kuuluvat yhteen! :)


Paras talvikuva:


Tästä kuvasta tykkään vaan tosi paljon! Lisäksi se on räpsäisty lapsuudenkotini lähirannalla, johon liittyy paljon muistoja.


Tunnelmallisin kuva:



Tämä on otettu minun ja Kiiran kahdestaan tekemältä rauhalliselta iltalenkiltä hiljaisella hiekkarannalla auringonlaskun aikaan. Itse näen kuvassa myös sitä jännää mystisyyttä, mikä liittyy Kiiran luonteeseen.


Hassuin ilme:


Tähän meni yritykset ottaa Lumosta pentuna seisotuskuvaa...



Ja vielä vanha "klassikko", joka naurattaa aina. Kiira ja Piitu filosofeina.


Lomalla:

Kiira nauttii lomasta...


...ottaen suolla mutakylpyjä...



...ja paistatellen auringossa.


Töissä:


Lumo lintupassissa aamukahvilla.



Kiira verijäljen päässä "kaadolla". Oispa joskus kiva testata, miten löytyisi ihan oikea kokonainen hirvi. Työtä ne on kuitenkin treenitkin koiralle.


Tihutöissä:


Kuva muutaman joulun takaa. Sinne meni piparitalo.



Edelleen on uusi patja tuohon petiin ompelematta. Jospa joululahjaksi koirille...


Toinen identiteetti: 


Tämä kuva oli aivan täydellinen tähän kategoriaan. Nyt on paljastettu Kiiran villi teiniaika punkkarina! :D Tätä kuvaa en löytänyt enää koneelta mistään, mutta vuosia sitten tilaamieni paperikuvien joukosta sen löysin ja skannasin tätä varten.


Tulipa tässä kuvakansioita plärätessä huomattua, kuinka etenkin Kiiran kanssa on ehditty kokea vaikka ja mitä. Onneksi kameraa on kannettu ahkerasti mukana, niin muistot matkalle mahtuneista hetkistä ovat tallentuneet kuviksi. Haasteen annan eteenpäin Iidan ja Myslin blogiin. :)
 

4 kommenttia:

  1. Hauskoja kuvia, hyvin sopivat kategorioihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, tähän onkin unohtunut vastata. Kiitti! Oli oikeastaan lopulta aika helppo löytää sopivat kuvat. Vaikeutta tuotti valita vain 1-2 kuvaa. :)

      Poista
  2. Mulla on tismalleen samanlainen "paras yhteiskuva" Kajosta ja Nelsonista pentuna. Kajolla samanlainen ilme kuin Kiiralla, hajurako välissä ja ruohokin on yhtä vihreää taustalla :).

    ps. Tuo uusi blogin nimi on niin luokanopettajaa ku olla voi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ja mulla on kuva jossa Kirppu on pikkupentu ja napottaa Kajon ja Nelsonin vieressä ihan täpäkkänä, kun taas teijän koirat näyttää odottelevan että sais luvan ottaa pentuun vähän etäisyyttä. :)

      Ja vai että opettajamainen bloginimi... Ehkä sitä on huomaamattaan jonkinlaisen ammatti-identiteetin sitten omaksunut. :-D

      Poista