maanantai 16. helmikuuta 2015

Lumon allergiatilannekatsaus

Blogista on kätevää tarkistaa myöhemmin kaikenlaista, mikä muuten ehkä pääsisi unohtumaan. Kirjoitanpa nyt siis tämänhetkisestä tilanteesta Lumon allergiajuttujen suhteen. Ja jes, nämä kuulumiset ovat positiivisia!

Joulun aikaan pikku Lumpetti kutisi vielä kovasti. Välillä niin paljon, että sisällä se hengaili koko ajan kaulurin kanssa. Ilman tötteröä raapi nokkansa ja huulensa ruvelle. Ruokavalio oli tuolloin jo hetken koostunut pelkästä raakaruuasta, koska halusin testata aiheuttaako varastopunkki Lumon oireet (varastopunkkia on kuivaruuissa). Olo oli aika toivoton, kun kutinat vain jatkuivat. Vaikutti jo siltä, että Lumo ei tule pärjäämään ilman jatkuvaa lääkitystä.


Joskus joulu-tammikuun vaihteessa kutinat yllättäen rauhoittuivat. Huomasin tuolloin, että sattumalta Lumon ruuassa ei ollut ollut reiluun viikkoon lainkaan naudanlihaa. Naudanliha laitettiin Lumon osalta kiellettyjen listalle. Ja kutinat pysyivät rauhallisina!!! Jännää sinänsä kun eläinlääkäri nimenomaan sanoi, ettei epäile ruoka-aineallergiaa, vaan atooppista allergiaa.

Tällä hetkellä Lumon ruokavalioon kuuluu:
- raaka liha, rasva ja sisäelimet (sika, kana, hirvi, lohi, joskus myös poro ja kalkkuna)
- luita (hirvi, broilerin siivet), mutta ei päivittäin
- kasviksia (soseena tai kokonaisina pureskeltavaksi), joskus riisiä
- öljyt (tällä hetkellä kaapissa pellavaöljy)
- lisäksi raakaa kananmunaa, lisäravinteina merilevä ja biotiini+sinkki
- ruuantähteitä, paitsi ei naudanlihaa sisältäviä

Ruokavalio muokkaantuu vielä. Nyt esimerkiksi tilattu pellavansiemenrouhetta, jota kokeilen antaa kasviksien sijasta/rinnalla. Lisäravinteista myös pohdin, tarvisiko niitä joitakin muitakin.

Edelleen Lumo hilseilee jonkin verran ja joskus harvoin hieman hankaa nokkaansa. Turkki on vihdoin alkanut hitaasti mutta varmasti kasvaa, eivätkä korvat tai silmänympärykset ole punoittaneet pitkään aikaan. Lihotuskuurilla se on, mutta en tiedä liittyykö laihuus allergioihin mitenkään. Lumpe on vain niin ikiliikkuja, ettei rasva ehdi kertyä kylkiin.


Toivon ihan suunnattoman paljon, että tämä hyvä tilanne jatkuu, vaikka kevät tuo kuvioihin siitepölyt ynnä muut. Toiveikkaina suuntaamme siis kevättä kohti ja nautimme tästä hetkestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti