perjantai 4. syyskuuta 2015

Taipparit läpi!!!

Tähän kohtaan riehakkaat voitontanssit ja tuuletukset! Ne ihan oikeasti meni läpi, jee! :)

Käytiin siis Lumon kanssa keskiviikkona Haukiputaan iltakokeessa. Ilmeisesti tehtiin treenatessa jotain oikein, koska selvästi Lumolla oli nyt jokin lamppu syttynyt homman suhteen. Se teki niin hyvää työtä läpi kokeen, etten vieläkään oikein meinaa uskoa. Upea pikkukoira!

Tässä arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu myönteisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Hyväksytty.

Uimahalu: Syöksyy innokkaasti veteen, ui vauhdikkaasti ja noutaa linnut ohjaajan läheisyyteen. Hyväksytty.

Hakuinto: Aloittaa haun hyvällä innolla kattaen aluetta mukavasti, saaden riistoja talteen. Jaksaa hyvällä innolla tehtävän loppuun asti. Hyväksytty.

Noutohalu: Ottaa oma-aloitteisesti linnut sekä kanin. Hyväksytty.

Nouto-ote: Hieman pinnalliset otteet linnuista sekä kanista. Hyväksytty.

Palauttaminen: Palauttaa riistat ohjaajan läheisyyteen suoraviivaisesti. Palauttaa kanin ohjaajalleen. Hyväksytty.

Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen, rauhallinen. Hyväksytty.

Itseluottamus ja aloitekyky: Suoriutuu tehtävästä toisella yrittämällä. Hyväksytty.

Yhteistyö: Hyvä. Hyväksytty.

Yleisvaikutelma: Innokkaan ja vauhdikkaan oloinen koira, joka suoriutuu hyvin vesityöstä. Koira esittää tänään hyvää ja vauhdikasta hakutyötä saaden mukavasti riistoja talteen. Kokeen lopuksi koira suoriutuu jäljestystehtävästä. Hyväksytty.


Matkalla koepaikalle mulla oli ihan hyvä fiilis, vaikka vähän tietty jännitti. Kovin varma olo ei silti tainnut olla, sillä en esimerkiksi ottanut evästä mukaan koepaikalle, kun ajattelin että eikai siellä nyt niin kauaa mene, kun tuskin jäljelle päästään... Hieman alkoi loppuillasta jo heikottaa. :D Vähän jännitin etukäteen sitä, kestääkö Lumon motivaatio pelkällä kehupalkalla, kun on viime taippareiden jälkeen saanut namipalkan varmaan jokaisesta riistanoudosta. Turha huoli oli sekin. Nameja mulla ei ollut edes mukana koko koereissulla, ja silti Lumo teki hommia täysillä. Säästelin kehuja aina siihen vaiheeseen, kun sain siltä riistan otettua. Siinä kohti kehuin niin vuolaasti kuin pystyin ja tsemppasin sillä uuteen noutoon.

Vesityö on sen lemppari ja siinä en edes epäillyt olevan ongelmaa. Hakuruudussa toi variksia ihan hirmu kivasti! Ei jäänyt roikkumaan variksille, vaan nappasi suuhun ja lähti tuomaan. Otteet oli tosi hyvät verraten siihen mitä ne on alkujaan olleet. Kaikki riistat tosin tiputti maahan mun lähelle, eikä käteen asti, mutta eipä me olla nyt niitä palautuksia hiottukaan. 

Kun Lumo lähti jo kolmatta varista hakemaan innokkaasti ja määrätietoisesti, mietin että alan kohta nauramaan ääneen, kun homma sujui niin hienosti. :D Kerran ajautui lähetyspaikan taakse varislaatikolle, josta piti käskeä pois ja lähettää uudelleen ruutuun. Arvasin, että neljä varista ei riitä tuomarille, ja viidennelle lähettäessäni alkoi jännittää, että toivottavasti ei nyt tule tässä vaiheessa enää mokailuja. Hienosti toi viidennenkin ja tuomari käski vihdoin kytkeä koiran. Huokaisin helpotuksesta ääneen ja tuomaria nauratti. :) Sitten vain jälkeä odottelemaan.

Jäljelle lähtiessä Lumo oli ihan kiihkona menossa. Päästin irti kun sai hajun ja sehän paukkasi heti niin täysillä etsimään että meni jäljestä ohi. Teki pitkän kierroksen vapaata hakua jossain näkymättömissä, mutta lopulta palasi näkösälle etsimään jälkeä uudelleen. Tuomarin kehoituksesta näytin alun uudestaan, ja lähti vähän tarkemmin. Taas viipyi tovin ja koitin vain ajatella kuulemaani mantraa, että "kaikki on niin kauan hyvin kun koiraa ei näy". Sieltä se lopulta tuli kania tuoden. Voi että olin koirasta ylpeä! 

Tällaiselle ensimmäisen noutajan omistajalle tämä oli nyt kyllä hienolta tuntuva saavutus! Etenkin, kun treenaaminen ei ole ollut ihan mutkatonta. Nyt sitten uusia haasteita kohti!


7 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Itsellä on tuo edessä vasta joskus hamassa tulevaisuudessa, kammottaa ajatuskin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeasti vain kokeilemaan jännityksestä huolimatta sitten kun koira tuntuu valmiilta koitokseen! Ja sulla ilmeisesti on spanieli, joiden taipparit on vähän eri tyyliset, ehkä vähän helpommat jos vaan koiralla yhtään on taipumuksia. :)

   Poista
  2. Ja pakko vielä lisätä (ettei vaan tuo edellinen kommentti tule väärin ymmärretyksi :D ), etten siis pidä spanielienkaan taippareita minään läpihuutojuttuna tai turhanpäiväisenä noutajien taippareihin verrattuna. Tarkoitus oli kannustaa kokeilemaan ja uskomaan omiin mahdollisuuksiin. :)

   Poista
 2. Onnea!! Hieno suoritus molemmilta :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut NOU1:stä!! :)
  Mielenkiinnolla luin noita teidän treenipostauksia, kun meillä painittu vähän samojen asioiden kanssa (mm. sponttaanius..) :D Nyt ei ole kyllä pitkään aikaan jättänyt varista tuomatta, mutta toki uusia mutkia on ilmennyt matkaan! Tollot <3 Täytyypä varmaan itsekin kokeilla tuota naksutinta taipparitreeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä on huippufiilis onnistumisesta, kun on kovasti töitä tehty. Ja kun tosiaan nuo tollerit tuntuu keksivän kaikenlaista, niin hyvä että tällä kertaa Lumo keksi tehdä kaiken tosi hyvin. :) Kiva jos meidän sekavista reenirustailuista löytyy jotain ideoita. Tsemppiä teille treeneihin!

   Poista