sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Edistystä häiriönsietoon

Oili Huotarin tokokoulutuksen jälkeen olen tehnyt Lumon kanssa kontaktitreenejä niillä ohjeilla, mitä saatiin koulutuksesta. Lähinnä pelkkää perusasennossa olemista häiriössä, kontaktia vaatien. Treenattu on jalkapallokentän laidalla (Lumo on hulluna palloihin) ja kotona, jolloin isäntä tai kyläilemässä ollut kaveri on toiminut häiriönä, eli koittanut houkutella Lumoa karkaamaan kontaktista. Selkeästi koira on hoksannut nyt mitä vaaditaan, mutta paljon on vielä työstettävää tuossa asiassa. Haluan paljon lisää varmuutta.

Edistys kontaktitreenailussa näkyi tokotreeneissä heti kivasti. Tulipa hyvä fiilis treeneistä! Alun alkaenkin kontakti oli tiiviimpää ja jos herpaantui niin korjasi tosi hyvin viimeistään napakalla huomautuksella. Hyvin kykeni luopumaan hankalistakin häiriöistä, kuten treenikaverin tennispallopalkkaleikeistä (Lumo siis tosiaan on hulluna niihin palloihin... :D ). Näitä liikkeitä tehtiin:

Paikkamakuu

Kiireessä toin Lumon paikkamakuuseen melkein suoraan autosta. Selvästi olisi tarvinnut lämmittelyksi pari liikettä alle, kun jumppaili maahanmenoja ja sivulle tuloja vähän miten sattuu. :D Ennakoi ja ekaa kertaa ikinä meni toisen koirakon käskystä, huoh. Virtaa oli liikaa. Varsinaiset paikkamakuut pysyi kyllä hyvin. Tein sitten rauhallisia palkkaamisia oikeista asennonvaihdoista. Namipalkan sai luopumisen kautta, eli namikäsi aukesi vasta kun koira katsoi silmiin. Auttoi keskittymään ja kuuntelemaan, kun ei höyrynnyt niin palkan perään. Tein myös koiran sivulle palaamisia niin, että lähdinkin takaisin pois ja pyörin ympärillä ja seisoin sivulla tosi pitkään. Lopuksi vapautin maasta. Jospa oppisi olemaan ennakoimatta perusasentoa.

Seuraaminen

Katsottiin liikkeellelähtöjä ja käännöksiä paikallaan. Minun pitää muistaa kääntyä rauhallisesti, niin koirakin käyttää kroppaansa tarkemmin. Muuten sillä menee käännökset aika öh.. hektiseksi, heh. Liikkuen käännöksiä voisi treenata tekemällä S-kirjaimen mallista seuruuta ja pieniä ympyröitä. Liikkeellelähtöjä ihan parin askeleen verran olisi hyvä tehdä, ja keskittyä siihen että kontakti pitää myös lähtiessä. Herkästi Lumo tekee liikkeellelähdössä sellaisen nyökkäyksen, että katsahtaa eteenpäin.

Kaukokäskyt

Näissä Lumo on viime aikoina jumittanut, etenkin istumaannousussa jäänyt jumittamaan maahan. Nyt meni tosi hyvin, ei huomautettavaa. Kotona näitä onkin hinkattu. Seuraavaksi vois alkaa lisäämään matkaa reilummin.

Hyppy

Muutama toisto, pari vähän vinoakin. Tosi hyviä jokainen toisto ja perusasennotkin suoria. Este oli vanhanlainen. Uutta Lumo ei ole tainnut nähdä, pitää se sille pian esitellä.

Muuta

Ruutuun lähetyksiä namialustalle. Hyvin meni nämäkin, vielä en ole opettanut pysähtymään ruudussa vaan menin perässä palkkaamaan. Yritin myös tehdä kaikki siirtymiset hallissa "tässä"-käskyllä hallitusti. Ihan ok jaksoi olla kuulolla. Noita liikkeiden välejä pitäis muistaa enemmän harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti