maanantai 30. marraskuuta 2015

Eka tokostartti

Blogi on niin sanotusti levähdellyt jonkin aikaa. Lumo piti juoksujen takia taukoa treeneistä, ja itse keskitin energiani uudessa työpaikassa aloittamiseen. Ei oikeastaan ole ollut siis mitään kummempaa kerrottavaa. 

Ennen kuin nyt.

Kävin nimittäin Lumon kanssa kahdestaan kisareissun kotopuolessa Oulussa. Nämä olivat ne meidän The Ekat Tokokisat, joihin olin kehittänyt itselleni hirveän kynnyksen ja jännityksen. Oli silti sellainen olo, että jo se on aikakin astua kynnyksen yli ja startata.

En edes muista, milloin olisin viimeksi jännittänyt niin kovasti kuin kisa-aamuna. Jännitys kyllä sitten laantui aika pian kun kisapaikalla ilmoittautumisen jälkeen hain Lumon halliin ja typykkä oli niin rentoreiskana uudessa paikassa.

Tässä listattuna etukäteisvalmistelut:
- hihnalenkki ennen kisapaikalle lähtöä
- kisapaikalla pissatukset ja koira hetkeksi halliin tutustelemaan
- koira autoon odottamaan
- hetki ennen oman luokan alkua vielä pissatukset ja halliin
- muutamia (ei monta) helppoja liikkeitä superherkkupalkalla -> lopetus kun tosi kivaa
- odottelua tekemättä mitään, kunnes juuri ennen omaa vuoroa taas pari helppoa juttua superherkkupalkalla
- mukavalla ja luottavaisella fiiliksellä kehään :)

Edellä oleva lista on ensi kertaa varten muistutuksena siitä, että nämä valmistelut olivat ihan toimivia. Meillä nimittäin meni tosi hyvin! Lumo oli juuri sopivassa vireessä ja teki kaiken niin hyvin kuin osasi. Uskomaton otus, kun kisatilanteet selkeästi jopa parantavat sen tekemisen tasoa.

Pisteet:

Seuraaminen 9. Kuulemma tosi nättiä seuraamista. Viimeinen perusasento oli vino. Huomaamattani pidin vasenta kättä vähän epäluonnollisesti (olisi voitu tulkita käsiavuksi koiralle), ja tästä tuomari käski pyrkiä eroon jatkossa.

Liikkeestä maahanmeno 10. Nopea maahanmeno oli.

Luoksetulo 10. Täysillä luo, eikä edes törmännyt kuten joskus meinaa tehdä.

Noutoesineen pitäminen 8½. Pistevähennykset minun omasta mokasta. Jäin liian kauas koiran eteen, joten kapulan antaminen ja ottaminen olivat jotenkin hätäisiä. Koiran olisi pitänyt saada paremmin rauhassa itse ottaa ja luovuttaa kapula.

Kauko-ohjaus 7½. Istumaannousussa pompahti eteenpäin aika paljon. Tämä on ollut treeneissä uusi ongelma, joka on tullut välimatkan kasvattamisen myötä. Tyytyväinen olen silti, sillä aiemmin ongelmana oli se, että Lumo jäi maahan vain jumittamaan.

Estehyppy 10. Tämän jälkeen kehuin koiraa että "loistava", ja tuomarikin totesi että "se oli loistava". :)

Paikkamakuu 9½. Hassusti paikallaolo tehtiin viimeisenä liikkeenä, mikä oli kyllä toisaalta ihan hyvä. Oli koirat saaneet purkaa ensin höyryjä yksilöliikkeissä. Lumo pari kertaa vilkuili ympärilleen ja lötsähti vähän toiselle lonkalleen. Lumon mittakaavassa kuitenkin hyvin levollinen paikallaolo. :)

Kokonaisvaikutus 9½.

Tulos 186 pistettä, ALO1, KP ja sijoitus 2./12. Jippii!!

Älyttömän tyytyväinen olen kyllä Lumoon! (Ja vähän itseenikin, kun en enempiä kämmäillyt.) Seuraavaksi tähtäimessä onkin sitten avoin luokka. Paljon on tekemistä ennen kuin siellä voidaan kisata, mutta mukava ruveta opettelemaan uutta.

6 kommenttia:

  1. Jee! Tätä olin odottanut. Hieno suoritus 😊

    VastaaPoista
  2. Onnittelut huipusta tuloksesta! Ehkä joskus törmäillään pohjoisen tokokokeissa kera tollojen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Me meinataan startata seuraavan kerran avoimessa luokassa, joten jonkin aikaa joudutaan treenailemaan ennen seuraavia kisakoitoksia. Ehkäpä törmäillään sitten joskus. Muita tollereita omistajineen on aina kiva tavata. :)

      Poista
  3. Moikka :) Olit jättänyt blogiini kommentin viime syksynä, kiitos siitä. Meillä on ollut pitkä blogitauko ja kommentin sain kurkittua vasta nyt.

    Olenkin aikaisemmin jo vieraillut blogissanne seuraamassa erityisesti Lumon kuulumisia. Söpö pieni kettutyttö, jonka ilmeestä on isikoiransa kyllä hyvin selvästi nähtävissä.

    Onnea vielä todella hienosta toko uran korkkaamisesta. Kelpaa noilla pisteillä jatkaa kohti avoimen koitiksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kivasta kommentista sekä onnitteluista! Näköjään se kommentteihin vastaaminen meinaa joskus venyä itse kenelläkin. ;D Hauska kuulla myös että Lumon ilmeessä näkyy isäänsä. Olen juurikin Lumon isän puolen sukulaisia nähnyt melkolailla vain kuvista netissä, mutta tuttuja ilmeitä on kuvissa näkynyt. :)

      Poista