maanantai 19. toukokuuta 2014

Kolmen lajin viikko

Viime viikolla tuli taipparitreenien lisäksi touhuttua koirien kanssa monenlaista. Keskiviikoksi sovittiin porukalla vapaamuotoista tokoilua, koska Lumon ihana puoliveli Sulo on menossa pian tokokisoihin ja Minttu halusi heille häiriötreeniä. Meitä oli yhteensä neljä ihmistä, neljä tolleria ja kaksi espanjanvesikoiraa. Hyvää häiriötä ja hyviä vinkkejä saatiin kaikki toisiltamme. 

Kiira pääsi pitkästä aikaa mukaan tällaisiin porukkatreeneihin ja oli ihana hömpötellä sen kanssa. Se osaa niin paljon ja on onnellinen kun pääsee tekemään, etenkin jos palkkana on PALLO! Muistuteltiin mieleen vanhoja tokojuttuja ja hiottiin jo osattua. Mullakin on nykyään muistelemista välillä siinä, miten olen Kirpun kanssa yleensä joitakin juttuja tehnyt. On tullut viime aikoina niin paljon treenailtua Lumon kanssa ja sen kanssa kun pitää olla vähän erilainen.

Lumo pääsi heti alkuun harjoittelemaan paikallamakuuta. Tätä pitäisi ottaa enemmän. Istumassa se pysyy hyvin pitkiäkin aikoja, mutta makuulta meinaa olla niiiiiiiiin kiire aina namille, että herpaantuu helposti kun alan ojentamaan palkkaa ja pomppaa ylös. Voisin myös kokeilla takapalkkaa tähän. Muuten Lumo pääsikin tekemään vain jotain pientä ja sitten harjoitteli odottamista kentän laidalla Kiiran treenatessa. Nuo odottelutreenit on Lumolle nyt tosi hyviä ja tarpeen. 

Viikon kolmantena lajina taippareiden ja tokon jälkeen tuli näyttelyjutut.  Torstai-ilta vietettiin siis mätsäreissä, misseinä Lumo ja ihanainen naapurin nappisilmä vesikoira Kira. Kummallekaan ei sijoitusta tullut, vaikka käyttäytyivät hienosti. Saatiin kuitenkin hyvää kokemusta ja sehän se on tärkeintä. Tosin Lumon mielestä parasta taisi olla lohdutuspalkinnoksi saatu herkkutikku. :)

nakkipalan toivossa jaksaa töröttää paikoillaan

nakkipalan toivossa jaksaa juostakin niska kenossa, eikä nokka kohti menosuuntaa niin kuin olisi parempi...

tuomari sanoi muka keskenkasvuisen näköiseksi, mutta ei kai pennun tarvitse aikuiselta näyttääkään

Kira odottaa vuoroaan

palkintolaatikosta päätellen ei jääty paljosta paitsi :D

Illalla startataan sitten tämä koiratreeniviikko taas taipparitreeneillä. Lauantaina edessä on myös Lumon ensimmäinen "kunnon" näyttely, eli enää ei olla pentuluokassa, vaan junioreissa jo. Turkkinsa se on juuri pudottanut, eli odotukset eivät ole suuret. Nähtäväksi jää, tunnistaako tuomari aidon kauneuden karvattomuudesta huolimatta. ;)

2 kommenttia: