maanantai 21. syyskuuta 2015

Taas treenipäivistä

Voisin ottaa tavaksi kirjata treenipäiväkirjaa ohjatuista treeneistä. Meillä on tokot ja rallyt peräkkäisinä päivinä, joten treenirustailut on helppo niputtaa yhteen postaukseen. Pakko aina kirjoittaa mahdollisimman pian treenien jälkeen, muuten unohtuu mitä tehtiin.

TOKO

Ohjatulla pisteellä ruudun alkeita. Lumolle tämä oli eka kerta. Vietiin lelu yhdessä koiran kanssa ruutuun, sitten heti reilusti matkaa ja lähetys lelulle "ruutuun"-käskyllä. Ennen lähetystä hetsasin vähän kuiskimalla "missä ruutu?". Jospa oppisi sitten bongaamaan ruudun tuon avulla. Kun koira pääsi lelulle, isot kehut ja juoksin perässä leikittämään sitä ruudussa. Vähän hämmentyi alkuun kun juoksin perään, muttei pahasti. :) Tehtiin muutama kerta lähetystä eri suunnista. Hyvin aina meni.

Itsenäisesti seuraamisen liikkeellelähtöjä. Vaikeinta Lumolle on, jos pitää pitkään olla sivulla katsekontaktissa ennen liikkeellelähtöä. Tarvittaisiin kestävyyttä katsekontaktin pitämiseen, sillä nyt kääntyy välillä katselemaan muiden treenaajien touhuja. Nostaa kyllä itse katseensa takaisin, ja siitä palkkailin naksun kanssa. Täytyy kyllä nyt palkkailla enemmän kontaktin kestostakin, eikä pelkästään kontaktin ottamishetkestä. Tässä kävi pikku vahinkokin, kun kääntyi katselemaan treenikaverin leikkiä kentän toisella puolen, ja sehän näytti niin kivalta että yritti karata mukaan karkeloihin. Kääntyi sitten takaisin puolimatkassa, onneksi. Hitsi! Koitin sen jälkeen itse palkkailla lelulla aika paljon, että hoksaisi minulta tulevan ne parhaat bileet. :)

Hiukan naksuttelin siinä sivussa merkin kiertoa ja koitin olla antamatta vartaloapuja yhtään. Kivasti meni, tosin matkaa merkille oli ehkä vasta pari metriä parhaimmillaan.

Paikkamakuussa meni maahan ekalla käskyllä ilman apuja, kun sitä on nyt viikon aikana kovasti vahvistettu. Tehtiin kaksi tosi lyhyttä paikkamakuuta. Ekalla kerralla lopuksi nousi kyllä käskystä sivulle, mutta pomppasi heti takaisin maahan... ja uudestaan... ja taas. :D Niin. Tosiaan ollaan niitä maahanmenoja vahvistettu. :D Noh, tokalla paikkamakuukerralla nousi ja pysyi kerralla silloin kuin pitikin.

Muita huomioita: Lumo on jo jonkin aikaa merkkaillut vähän väliä ja treeneissä näkyy pientä haihattelua. Juoksut on varmaan siis tulossa, mutta kuka tietää milloin. Viimeksikin se teki niitä tooosi kauan. Suunnitelmissa olisi kisata nyt syyskaudella, mutta katsellaan puuttuuko luonto peliin. :D


RALLY-TOKO 

Tällä kertaa tutustuttiin muutamiin ylempien luokkien vähän temppumaisempiin liikkeisiin. Oli hyppyä, merkille menoa, peruuttamista edessä ja sivulla sekä pyörimistä vierellä. Tosi kivasti Lumo hoksaili uusia juttuja. Pyöriminen ei meinannut ensin onnistua, en vain saanut sitä pyörähtämään millään. Saatiin sitten huippuvinkki naksutella hetki pyörimistä niin, että etutassut on ympäri käännetyn pesuvadin päällä ja takajaloilla menee vadin ympäri. Sen Lumo hoksasi nopeasti, ja sen jälkeen onnistui sivulla pyöriminenkin heti. Koira taisi hoksata, että sillä on takajalat. :D

Lopuksi tehtiin rataa, jossa pääosin tuttuja kylttejä. Varsinaisissa liikkeissä ei suurempaa ongelmaa, hiomista lähinnä. Tiukoissa ympäri käännöksissä koira meinaa istua vaikkei saisi ja eteentulossa asettuu vinoon. Ei siis mitään älyttömiä probleemia. Ekaa kertaa rataa mennessämme Lumo kuitenkin keskittyi tosi huonosti, haahuili ja haisteli. Kuulemma itsekin siinä häselsin ja kiirehdin, joten toka yrittämällä keskityin olemaan rauhallisempi ja hengähtämään pysähdyskohdissa. Heti oli koirakin skarpimpi ja palkkailin sitten sopivissa väleissä. Kylläpä opittiin taas uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti