Kirjuri

Blogiin pohdintojaan koiraharrastuksensa kiemuroista puran minä, Rovaniemellä asuva opiskelija. Kiira on ensimmäinen ihan oma koirani, Lumo toinen.

Innostukseni koiria kohtaan heräsi jo lapsena naapurin cavalier kingcharlesinspanieleista, joita sain aina talutella autokatoksen ympäri. Dalmatialaispehmoleluja keräilin ainakin sen 101 kappaletta ja luin kaikki mahdolliset koirakirjat. Opetin myös temppuja perheemme edesmenneelle suomenpystykorvalle. Lemmikkieläimistä juuri koirat kiinnostivat siksi eniten, että niiden kanssa voi tehdä asioita yhdessä. Edelleen minusta on kiehtovaa se, kuinka monenlaista yhteistyötä koiran kanssa voikaan tehdä, mutta kuinka kouluttamisesta ei voi ikinä tietää kaikkea, vaan aina on itsellä vielä opittavaa. Erityisesti olen kiinnostunut koirien yksilöllisistä luonteista ja niiden vaikutuksesta käyttäytymiseen ja sopiviin koulutustapoihin.

Blogin kirjoittaminen on minulle tapa selkiyttää päässäni myllertävää ajatuksenjuoksua, kertoa kuulumisia tutuille ja tuntemattomille sekä laittaa esille kuvia, jotka eivät kaikki millään mahtuisi mihinkään muualle näytille. Joten hei sinä lukija, käyhän toistekin jos tykkäät ja jätä rohkeasti kommenttia mikäli siltä tuntuu!