Lumo

Hunajan Felia
rotu: novascotiannoutaja
sukupuoli: narttu
syntymäaika: 22.6.2013
lonkat: C/B
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät:
selkä:VA0, SP0, LTV1
muuta: napatyrä (pieni, ei ole vaatinut toimenpiteitä), epäily atopiasta/allergiasta syyksi kutinaoireisiin (raakaruokaan siirtymisen myötä kutinat laantuneet) 

saavutuksia: NOU1, näyttelyistä ERI, toko ALO1, rallytoko ALOHYV, mejä AVO0

Lumo KoiraNetissä


Toista koiraa hankkiessa kriteerit olivat tarkentuneet, tiukentuneet ja hieman muuttuneetkin. Toinen perro oli haaveissa kauan, mutta hiljalleen myös tolleri nousi rotuvaihtoehdoksi. Pitkän etsinnän ja odottelun, muutaman pettymyksen ja parin sattuman kautta haimme kotiin pienen punaturkin niinkin läheltä kuin Iistä.


On aika uskomatonta, kuinka tarkkaan Lumo on juuri sellainen kuin haaveilinkin. Iloinen, vallaton, reipas, kaikille hyväntahtoinen, innokas, sopeutuvainen - siinäpä muutama sana tätä pientä rakettia kuvaamaan. Ulkonäkökin miellyttää silmää. Lisäksi Lumpe on supersöpö ja supersuperahne ruualle. Vilkas luonne aiheuttaa ajoittain ihmisille pientä hermojen kiristymistä, mutta toisaalta juuri vilkkaus on suuri osa Lumon omaa ihanaa olemusta.


Useamman harrastuslajin alkeita olemme ehtineet jo opettelemaan. Noutajien taipumuskokeet Lumo läpäisi syksyllä 2015 ja syksyisin pikkuneiti noutaa käytännön metsästyshommissa kyyhkyjä, sorsia ja kanalintuja. Kisaura on ehditty starttaamaan tokossa, rallytokossa ja mejässä. Näyttelyissä käydään harvakseltaan ja vepen alkeita on ruvettu opettelemaan. Kovin on kiireinen tämä tollerineiti siis, mutta niin innokkaana kaikessa mukana.