Kiira

FI MVA Marikharon Dana


rotu: espanjanvesikoira
syntynyt: 29.1.2007
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
silmät: OK
kilpirauhanen: OK (TGA negatiivinen)
muuta: steriloitu 10/09, vuonna 2014 epäilty jonkinlaista ruoka-aineyliherkkyyttä syyksi vatsan kipuiluille (oireet tällä hetkellä kurissa ruokavaliolla)

Kiira KoiraNetissä


Kiira on minun oma kultatyttö ja suuri persoona. Luonteeltaan monimutkainen otus, joka ei kaikessa ole päästänyt minua helpolla. Koira on kouluttanut minua ja minä parhaani mukaan koiraa, enkä usko tulevani oppimaan ikinä enää yhdeltäkään koiralta näin paljon. Molemminpuolinen yhteisymmärrys on vaatinut kehittyäkseen ehkä enemmän aikaa ja työtä kuin useimmiten koiran kanssa tarvitaan, mutta lopulta se on ollut todella palkitsevaa. Suurin haaste on ollut varautuneisuus vieraita ihmisiä kohtaan.


Kiira viettää tällä hetkellä leppoisaa elämää, johon pääosin kuuluu sille tuttuja ja mukavia asioita. Sen kanssa käydään metsälenkeillä, kotitokoillaan, opetellaan hömppätemppuja, tehdään juoksulenkkejä, treenataan ja kisataan verijälkeä, tavataan tuttuja koirakavereita, jne. Tekemistä se tarvitsee pysyäkseen järjissään, mutta jatkuvat uudet tai muuttuvat tilanteet saavat sen stressaantumaan. Kiiran elämän peruspilarit ovatkin rutiinit ja tuntiessaan olonsa turvalliseksi se on hyvin vaivaton koira.