torstai 23. heinäkuuta 2015

Itse tehty peti Kiiralle

Onkin unohtunut esitellä täällä omien pikku kätösteni tuotos, Kiiran uusi peti. Netistä löysin joskus ohjeen tällaisesta sylipedistä, ja oli niin hauska idea että piti toteuttaa kun kaapista löytyi ylimääräinen vanha villapaita. Kiiralle peti on ollut alusta asti hyvin mieluinen, mutta Lumo ei ole siinä käynyt kertaakaan. Hyvä niin, sillä Kiirasta kun ei lähde karvaa niin ei mene sievä peti heti epäsiistin näköiseksi. Lumo tykkää nukkua ihan vaan lattialla tai toisessa koiranpedissä, josta irtokarvatkin on helpompi puhdistaa.


 Peti on tehty ompelulankaa lukuunottamatta täysin kierrätysmateriaaleista, eli hinta 0 euroa! Sisällä täytteenä on vanha tyyny ja hihaosiossa rullalle pyöritetty suikale vanhaa peittoa. Ompelukoneella ompelin kaula-aukon umpeen ja käsin pistelin hihansuut yhteen ja hihat "kylkiin" kiinni. Helppoa! Alahelman jätin auki ja taitoin pedin alle. Sen kautta on helppo ottaa täytteet ulos kun päällinen kaipaa pesua.


Nyt Kiira voi olla sylissä vaikka koko ajan!


6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen! Miten isoa villapaitaa käytit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toi oli varmaan suunnilleen naisten L-kokoa. Ihan tavallinen nukkumiseen käytettävä tyyny (ei siis sohvatyyny tms.) oli juuri sopivan kokoinen täytteeksi tuon paidan sisään.

   Poista
 2. Kiira on niin ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 3. Oi miten hieno! Pitäis ehkä itekin väkertää joku vastaava, nimim. ei huvita maksaa koiranpedistä 70 euroa etenkin kun yksi Huppis tykkää näköjään syödä niitä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä just meni kirpparille yks vanha peti josta Lumo oli syöny patjan viime kesänä. Meijän toinen peti tällä hetkellä on sellanen Biltemasta ostettu keinonahkainen musta. Siitä oon kyllä tykänny kun on niin helppo puhdistaa. Ja nehän on tosi halpoja. ;) Tietty ite tekemällä tulee persoonallinen.

   Poista