keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kiira rallittelee taas!

Kävin eilen Kiiran kanssa elämämme toisissa rally-tokotreeneissä. Valitettavasti jäivät tältä erää myös viimeisiksi, sillä treenejä oli tarjolla vain pari tutustumiskertaa. Viikottain pyörivään treeniryhmään en taida Kiiran kanssa nyt lähteä, ellei sitten aivan innostuta. 

Kuten arvasin, viime kertaan verrattuna Kiira kykeni keskittymään paljon paremmin yhdessä tekemiseen ja sillä oli tosi kivaa. :) Nyt ei mennyt enää niin paljon energiaa uudesta ympäristöstä stressaamiseen. Eihän se ulkopuolisen silmiin varmaan edes kovin hermostuneelta vaikuttanut ensimmäiselläkään kerralla, mitä nyt välillä vähän piippasi. Kuitenkin sillä oli kova halu haistella maata (minkä joku tulkitsisi vain tottelemattomuudeksi tms.), mikä on sille sijaistoiminto hermostuneisuuden purkamiseksi. Eilisissä treeneissä haisteluyritykset olivat paljon vähäisempiä ja koira selvästi pystyi jo paremmin rentoutumaan. Sen myötä se kykeni myös keskittymään tekemiseen ja motivoitumaan palkasta. 

Tuli muuten viimeistään nyt todettua, kuinka Kiiralle paras palkka on ehdottomasti nimenomaan heitetty lelu. Ja ehdottomasti nimenomaan heitetty tennispallo. Mukana ollut pallo oli ensin sukassa, jotta sitä voi repiä. Revittiinhän sitä, mutta joku potku koirasta puuttui. Otin pallon pois sukasta ja samantien syttyi Kirpulla palo silmiin. :-D Ei vaan viitsi etenkään tuolla noutajien treeneissä paljon palloa heitellä, kun vierii vielä toisten jalkoihin häiritsemään.

onnellinen treenaaja kotiin lähdössä

Hauskaa aivojumppaa saatiin kyllä sekä Kirpulle että minulle noista treeneistä. Tuli opetettua Kiiralle muutama uusi liike/temppu ja itse jouduin käyttämään aivokapasiteettia, kun yritin radalla muistaa miten kyltit suoritetaan. Rally-toko on minusta siinä mielessä hyvä laji, että aloittamiskynnys on matala ja homma ei ole turhantarkkaa tai niin vakavaa. Tällainen laji on aiemmin puuttunut koiraharrastuskentiltä: rennompaa ja vauhdikkaampaa kuin toko, mutta kuitenkin rauhallisempaa kuin agility. Nykyään kun rally-tokossa voi kisata virallisestikin, on jännä nähdä pysyykö lajin luonne niin rentona.


Tarkoituksena on ollut jo pitkään kirjoittaa vähän syvällisempää pohdintaa Kiiran monimutkaisesta luonteesta. Ikään kuin koota yhteen asioita, joita olen siltä oppinut. Sellaista siis luvassa, kunhan jossain välissä on aikaa istahtaa näppäimistön ääreen asiaa mietiskelemään. :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Mulla taitaa ehkä olla jotain kuviakin teidän lumosta! En tiedä onko Muurolan kuvat enään tallessa mutta Iistä ehkä vielä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on jotain hyviä niin mielelläni niitä vastaanottaisin! Laitan vaikka sulle sähköpostia niin saat mun s-postiosotteen. :)

      Poista