maanantai 12. tammikuuta 2015

Pakkaspäivien aivojumpat

Täällä on viime päivinä käyty koirien kanssa ulkona vain lyhyitä pyörähdyksiä, pukeuduttu kuin naparetkelle ja rapattu jäisiä auton ikkunoita niin raivokkaasti, että raaputtimena toiminut parkkikiekkokin napsahti kahtia. Pieni turhautuminen alkaa iskeä koko porukalle, kun ei päästä pidemmille lenkeille. On nimittäin tuo -30 astetta hiukan liian kylmä ulkoilukeli sekä minun että koirien mielestä.

Tylsistymisen välttämiseksi on tullut esimerkiksi opetettua Kiiralle valojen sammuttaminen makkarista. Kätevää! Kirppu on niin fiksu, että opettamiseen ei kauaa mennyt. Miksi ihmeessä en ollut opettanut tätä aiemmin? :D

maailman viisain Kirppu

Lumon luottohoitaja Eevi väsäsi jokin aika sitten Lumolle kivan älypelin, jota myös Kiira pääsi nyt pakkaspäivinä vihdoin kokeilemaan.  


Yllä olevalle kuvalle älypelimonsterista on hiukan naurettu! :D

Lumon kanssa on viilattu tokojuttuja ja sainpa vihdoin siistittyä sen korvakarvat. Hahah, muodonmuutos herätti kyllä hilpeyttä! En tiedä yhtään, tuliko noista sellaiset kuin "pitäisi". Emme ole suunnitelleet näyttelyihin menoa hetkeen, joten trimmailin aika ronskilla otteella. Käytin vain kampaa ja ohennussaksia, en nyppinyt. Lumolla allergiahommien takia hilseilee iho, joten en halunnut ottaa riskiä siitä, että iho ärtyy nyppimisestä. Näihin tollerikorvien trimmaamisasioihin ottaisin mieluusti vinkkejä, joten nyt kokeneemmat näyttelytollerien omistajat, kertokaahan!

ennen
jälkeen
Tänään körryyteltiin Lumpetin kanssa hallille tokoon. Kannatti ilmeisesti pohdiskella (ruikuttaa) edellisessä postauksessa, kun nyt treeneissä kaikki sujui tositositosi kivasti! Näitä tehtiin:

- Seuraamista namikäden avulla. Käsi lukittuna nyrkkiin suunnilleen taskun kohdalle. Välillä nyrkissä ei ollutkaan namia, vaan palkkasin taskusta pysähdyksissä. Enemmän kuitenkin suoraan kädestä, koska sillä vahvistuu nyt oikea paikka. Ja paikka pysyi hiukan pidemmilläkin pätkillä!

- Liikkeestä maahanmenoa mennään-käskyllä, eli ei vielä varsinaista seuraamista liitettynä siihen. Opetellaan se ensin kuntoon erikseen. Kivoja ja nopeita oli maahanmenot, eikä noussut ennenaikojaan.

- Hyppy. Jee, ekaa kertaa sain sen tajuamaan, että esteen yli voi hypätä, vaikkei nää palkkaa toisella puolen tai en itse juokse vierellä!

- Kokeiltiin myös istu-maahan -kaukokäskyjä, joita ei sellaisenaan ole ennen tehty. Lupaava alku. Menee käsimerkin avulla, toki vielä ei välimatkaa.

- Paikallaolo. Yhteensä ehkä pari minuuttia, yhdesti palkkasin välissä. Uskalsin jo ottaa reilusti välimatkaa. Nyt treeniä siihen, ettei nouse sivulle ennen käskyä.

Nyt on sitten mietinnässä, että pitäisikö yrittää tähdätä kisoihin ennen tokon sääntöjen muuttumista 1.8.15 vai sääntömuutoksen jälkeen. Asiasta tietämättömille sen verran tässä, että osa liikkeistä muuttuu tuolloin. Uusien sääntöjen mukaan alokasluokka voisi olla meille helpompi, mutta meillä olisi varmasti mahdollisuuksia olla kisavalmiita jo ennen elokuuta. Hmm. Asia mietintämyssyyn, myssy tiukasti päähän ja koirien kanssa pakkaseen iltapissatuksille!

2 kommenttia:

  1. Heti vain kokeeseen, jos/kun tuntuu että valmista tulee ennen uusia sääntöjä :) Ei se uusien sääntöjen avoin luokkakaan niin paha ole, että ei sitten vois sinne vaikka loppuvuodeksi tähdätä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin kai se pitää yrittää. Työtä on kyllä vielä paljon edessä! Esim. liikkeiden välille pitäisi keksiä jotain rutiinia (ideoita), ja palkkaamattomuuttakin ollaan harjoiteltu hyvin vähän.

      Poista