lauantai 30. elokuuta 2014

Aikuinen ja risat

Kuvia on paljon odottamassa blogiin pääsyä, mutta nyt en ehdi niitä laitella enkä pidemmästi kirjoitella. Pikapäivitys siis tällä kertaa aiheesta Lumon terveys.

Antibioottikuuri ei ruvennut auttamaan nielurisojen tulehdukseen, vaan oireet jatkuivat. Eiliselle sain ajan Lumolle kontrolliin Animagiin. Reppana jouduttiin taas kevyesti rauhoittamaan, ja pääsin itse katsomaan tutkimusta. Nieluun katsottiin ja tarkastettiin risojen kunto. Eivät olleet parantuneet yhtään antibioottikuurilla, vaan olivat pahan näköiset. :(

Eläinlääkäri ehdotti risojen poistoa leikkauksessa. Aika saatiin kuitenkin vasta puolentoista viikon päähän (olemme lähdössä Rovaniemelle, mutta haluan käyttää leikkauksessa täällä Oulussa lääkärillä, joka on tähänkin asti tutkinut Lumoa). Siihen asti olisi hyvä jatkaa antibioottia, jotta leikatessa risat olisivat edes mahdollisimman rauhallisessa kunnossa. Päätettiin jatkaa nykyisen kuurin perään eri antibiootilla, josko sattumalta se tehoaisikin ja leikkaukselta ehkä jopa vältyttäisiin. Seuraillaan tilannetta.

Eläinlääkärissä sattui myös hassu sattuma. Lumo oli juuri saatu nukahtamaan ja sitä tultiin kantamaan tutkimustiloihin. Siinä sitten huomattiin, että patjassa on vähän verta. Ekat juoksuthan ne sieltä vihdoin alkoivat! Olihan tässä ennustettu niitä pian alkavaksi jo huhtikuusta asti. Luulimme jo Lumon kuvittelevan itsensä oman elämänsä Peter Paniksi, joka ei ikinä kasva aikuiseksi.

Koirat ovat aina vähän hämmentyneitä herätessään nukutuksesta, mutta taisi olla vähintäänkin tuplahämmentävää herätä nukutuksesta aikuisena naisena. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti