sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hyvät raamit

Eilen hurautettiin Iihin ryhmänäyttelyyn. Ihanan lyhyt matka oli täältä Oulusta käsin mennä. Ei tarvinnut herätä kohtuuttoman aikaisin, vaikka meidän kehässä tollerit olivat ensimmäisenä, tosin vasta klo 10. Kätevää käydä näyttelyissä vain harvakseltaan, niin voi valita aina vain ne lähinäyttelyt. ;) Kiiran kanssa aikoinaan kierreltiin hieman etäämmälläkin.

Lumo sai taas EH:n ja hyvin samankaltaista kommenttia kuin toukokuisesta Muurolan näyttelystä. Eli vielä on hyvin pentumainen, mutta hyvät on "raamit" joissa kehittyä. Tarvii vain aikaa. Turkki on vasta alkanut kasvaa takaisin, joten niukka karvakin vain korostaa koiran keskenkasvuisuutta. Annamme siis neidin ja hänen turkkinsa rauhassa kasvaa ilman sen suurempia paineita näyttelymenestyksestä. Ehditään me vielä.

hermostunutta luettelon selailua vuoroa odotellessa

Tuomari oli mukava ja suhtautui koiriin ystävällisesti ja huumorilla. Arvosteli melko kriittisesti ja tarkasti, mikä on minusta ihan hyvä asia. Ennemmin liian tiukka arvostelu, kuin liian lepsu. Tässäpä Lumosta kerrotut rivit:

"13 kk erittäin hyvän tyyppinen, tänään itsestään ilmavan kokonaiskuvan antava juniorinarttu, jolla pitkänomainen, kevytpiirteinen pää. Hyvät korvat & purenta ok. Erinomainen kaula. Ikäisekseen hyvä eturinta. Rungon tulee vielä täyttyä. Tasapainoisesti kulmautuneet vankkaluustoiset raajat. Hieman litteät käpälät. Luisu lantio & alas kiinnittynyt häntä. Ei tänään täydessä turkissa. Liikkuu vielä kovin pentumaisesti. Reipas luonne." JUN-EH, JUK2 (tuomari Katja Korhonen)


Käytös oli Lumolla ihan mallikasta, vaikka toukokuun näyttelyn jälkeen ei oltu juurikaan muistuteltu juttuja mieleen. Seistä jaksoi tosi nätisti, mutta liikkeessä sahanpuruinen maa hajuineen meinasi välillä vetää puoleensa ja lisäksi neidin täytyi välillä ottaa muutama hyppyaskel ihan vain silkasta elämänilosta. Mentiin me välillä nättiä raviakin sitten.

Yhtään en edes osannut harmistua tuosta "vain EH:sta", kun Lumo käyttäytyi kuitenkin niin näpsäkästi ja oli mukavaa nähdä Lumon Onni-veljeä ja kahta puolisisarusta omistajineen. Seuraavaksi näyttelyksi on mietitty Jyväskylä KV:ta marraskuulle, kun silloin samalla hoituisi kyläily siskon luona. Jos sinne ei lähdetä, niin kehässä pyörimiset jää ensi vuoden puolelle.

PS. Metsästysjutuista tulossa juttua hieman myöhemmin (lue: sitten kun saalista on saatu).

3 kommenttia:

 1. Onnea EH:sta! Hauska arvostelu, etenkin "Ilmava kokonaiskuva" ja "litteät käpälät" laittoi hymyilemään :D Me aloitetaan Narrin kanssa näyttelyharrastus lokakuussa ryhmiksessä. Ehkä satutaan joskus samoihin näyttelyihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toi ilmavuus meinas sitä kun Lumo on kropaltaan vähän sellanen kevyt keijukainen vielä. :D Kommentti litteistä käpälistä oli kyllä outo. Oispa hauska joskus taas törmätä. Viime kerrasta onkin aikaa jo vuosia. Sillon sulla oli vain Niki ja meillä Kiira-nuorukainen. :)

   Poista
  2. Joo, tais olla 2009 SM-kisat Torniossa :) Apua, siis 5v sitten! Onpa aika mennyt nopeasti...

   Poista